Renate Weijers - Psychologie & Coaching
Behandeling

Individuele behandeling is geschikt, zowel voor volwassenen als voor jongeren, als je klachten ervaart als emotieregulatieproblemen, stemmings -en/of angstklachten, stressregulatieproblemen, traumatische ervaringen die nog last geven, aanhoudende klachten na een Covid-19 ziekteproces/opname, burnout klachten of een negatief zelfbeeld.

Als je jezelf te vaak afvraagt 'ben ik wel de moeite waard?', 'waarom val ik nu weer uit naar mijn ouders/broertje/zusje?', 'waarom blijf ik toch zo moe of geirriteerd?', 'wat heb ik toch een enorme onrust in mijn lijf', 'ik voel me angstig als ik naar buiten/school/werk ga', 'ik slaap slecht door nachtmerries over eerdere nare gebeurtenisse', 'ik wil me beter kunnen concentreren en minder impulsief zijn', 'ik wil beter kunnen omgaan met stress', ik loop vast in mijn rouwverwerking, etc, dan heb je zeer waarschijnlijk een terechte vraag om mee geholpen te worden. Het is zonde te blijven lopen met klachten, die in een kortdurende therapie sterk kunnen verminderen/verdwijnen. Je zult je dan snel weer blijer, meer tevreden en beter 'in je vel voelen'.

Je richt je in een kortdurende therapie op herstel, het bereiken van een gezonde balans, herstel van draagkracht en het krachtig, positief en zelfredzaam in het leven staan. Het volgen van therapie is een investering in jezelf. Je bent je eigen ‘kapitaal’, nietwaar?!

Relatietherapie is geschikt als je samen niet gelukkig bent in je relatie. Hoewel ieder stel een liefdevolle relatie wil, staat iedere relatie weleens onder druk. Je komt dan terecht in steeds terugkerende negatieve patronen, waarbij je de verbinding met elkaar kwijt dreigt te raken of soms ook al kwijt bent. Dat geeft geregeld angst en paniek. Het goede nieuws is dat er echt herstel mogelijk is. Ga hier vooral mee aan de slag en geef niet zomaar op! Vind de gemeenschappelijk ‘draad’ en dus de warme liefdevolle verbinding met elkaar weer.

Het kan ook zo zijn, dat een relatie niet meer in de huidige vorm verder kan. Het proces van goed uit elkaar gaan of een andere vorm vinden om de verbinding vorm te geven, is ook een belangrijk proces welke tijd en aandacht verdient. 


Ik bied geen behandeling bij

Voor bepaalde klachten/problematiek ben je elders beter op je plek. Bijvoorbeeld in het geval van matig/ernstige persoonlijkheidsproblematiek, verslaving, ernstig grensoverschrijdend gedrag, psychotische klachten en andere klachten waar een kortdurende behandeling onvoldoende toereikend is.

Indien ik je niet verder kan helpen, zal ik met jou/de verwijzer meedenken waar je wel goed terecht kunt met jouw hulpvraag.

NB; alleen wanneer er sprake is van specifieke psychische stoornissen volgens de DSM-5 * wordt behandeling vergoed door je zorgverzekeraar (zie ook Tarieven/vergoeding).

NB; ik heb  geen contracten met gemeentes; de zorg voor jeugd onder de 18 jaar wordt direct gedeclareerd bij de ouder(s)/gezagsdrager(s). Beide gezagdragende ouders en uiteraard de jongere, dienen akkoord te zijn met de aanvraag.


* Handboek voor de classificatie van psychiatrische aandoeningen.